Alliance Optikk Åmot

Alliance Optikk Åmot

Optiker`n Åmot så dagens lys 1.august 1990.
Stig Haviken kom fra Glomfjord i Nordland til Kongsberg i 1979. Han begynte på Tinius Olsen skole, optikerlinja. Etter et år der fortsatte han på Kongsberg Ingeniørhøyskole for å fullføre 3 års optikerutdannelse. Senere tok han svenneprøve og i 1988 kontaktlinsekurs.

Lise Haviken begynte på samme skole, og gikk ut i lære, for så å ta svenneprøve. Etter noen år i arbeidslivet i Moss og siden i Drammen, oppgraderte hun utdannelsen til optiker.

Etter h.h.v. 7 og 8 år i Drammen i samme forretning, bestemte vi oss for å starte egen forretning i Åmot. Her ble vi godt mottatt og etter 5 mnd. ansatte vi Nina Lobben, som har vært en viktig medhjelper for oss.

Sommeren 2007 ble vi medlem av Alliance Optikk. Dette er en kjede av ca. 70 butikker fra hele Norge. Her får vi faglig oppdatering, tilgang til brilleforsikring, linseabonnement, og Alliancekort kort. Alliancekortet gjør det mulig å delbetale briller, linser og ellers alle varer i vårt sortiment.

I 2007 besluttet vi å ansette en optiker til. Rune Aase var da ferdig på Høyskolen i Buskerud med sin utdanning, og har kommet godt i gang hos oss. Siden jobbet han hos oss. I 2009 tok han linsekurs og har siden tilpasset kontaktlinser.

Sammen utgjør vi Optiker`n Åmot, og kan tilby deg god faglig hjelp både når det gjelder synsprøve, kontaktlinsetilpassing, valg av innfatninger og glass, sliping av brilleglass og reprasjoner, råd om riktig lupe eller kikkert.Vi utfører også batteriskift på klokker, og selger klokker fra Lorus, som er klokker fra Seikos rimelig segment.

Information

Adresse
Lilleåsgata 4D
3340 Åmot
Telefon
Epost
Link
optikern.no

Stig Haviken

Telefon
974 25 450